П’ятниця, 28 Червня, 2024
Бiльше

    Тероризм і війна – це не вирішення. Папа прокоментував війну на Святій Землі

    8 жовтня  звернувшись із закликом, присвяченим ситуації в Святій Землі і поновивши своє прохання молитися протягом жовтня за тих, хто страждає від війн, папа Франциск окремо згадав про Україну.

    «З тривогою і скорботою стежу за тим, що відбувається в Ізраїлі, де насильство спалахнуло з ще більшою жорстокістю, спричинивши сотні смертей і поранень. Висловлюю своє співчуття сім’ям загиблих, молюся за них і за всіх тих, хто переживає години терору і горя», – сказав Франциск, повідомляє vaticannews.va

    «Будь ласка, нехай зупиняться атаки і зброя, і прийде розуміння того, що тероризм і війна не ведуть до жодного вирішення, а лише до смерті і страждань багатьох невинних людей. Війна – це поразка: кожна війна – це поразка! Молімося за мир в Ізраїлі та Палестині!», – закликав понтифік.

    «Протягом цього місяця жовтня, – вів далі Наступник святого Петра, – присвяченого не лише місіям, але й молитві Розарію, не втомлюймося просити, за заступництвом Пресвятої Марії, дару миру для багатьох країн світу, поранених війнами та конфліктами, і не забуваймо про дорогу Україну, яка щодня так багато страждає, так сильно катована», – сказав папа Римський, який також подякував усім, хто молитовно супроводить працю синоду, «церковної події слухання, взаємообміну та братерського сопричастя в Святому Дусі».

    Нагадаємо, папа Франциск висловив співчуття у трагедії в Венеції, де загинуло 9 українців.

    Найсвіжіше

    Популярне