Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    Хто з предстоятелів Церков відвідає міжнародну конференцію журналу «Theologia»?

    Постійний Священний Синод Грецької Церкви оголосив про проведення Міжнародної наукової конференції до 100-річчя журналу «Theologia» (Богослов’я). Конференція, запланована на 11-14 жовтня 2023 року, буде присвячена темі “Православне богослов’я на шляху до “нематеріальної реальності” пізнього модерну”, повідомляє orthodoxtimes.com

    Учасники заходу:
    – Вселенський Патріарх Варфоломій у супроводі кількох архієреїв Вселенського Патріархату.
    – Папа Римський і Патріарх Александрійський Феодор II, представлений митрополитом Наукратісським Пантелеймоном.
    – Архиєпископ Кіпрський Георгіос разом з дияконом Міхалісом Ніколау.
    – Архиєпископ Албанії Анастасій у супроводі диякона Топанша Вітала.

    Представники інших автокефальних Православних Церков: Антіохійський Патріархат, представлений митрополитом Беррійським і Александретським Єфремом (Алеппо) та єпископом Селевкійським Романом. Єрусалимський Патріархат, представлений архиєпископом Антідонським Нектарієм та архиєп. Рафаїл Грівас. Сербська Церква в особі єпископа Бранічевського Ігнатія. Румунська Церква в особі архиєпископа Бузького і Вранчівського Кипріяна та о. Георгія Голбеа. Болгарська Церква в особі митрополита Врацького Григорія, єпископа Білоградського Полікарпа та диякона.
    Грузинська Церква в особі митрополита Ачальчіхського Феодора, митрополита Горі та Атенського Андрія (Гвазава). Польська Церква, представлена професорами богослов’я Єжи Остапчуком та Єжи Бетлейко.

    Автономні Православні Церкви: Глави Автономних Православних Церков, такі як Архиєпископ Гельсінський і всієї Фінляндії Лев, Митрополит Талліннський і всієї Естонії Стефан та Архиєпископ Критський Євгеній з Напівавтономної Церкви Криту.

    Таке зібрання православних Предстоятелів та представників різних Помісних Православних Церков підкреслює важливість теми конференції та її значення у православному світі. Вона надає платформу для богословських дискусій та обміну думками всередині православної спільноти.

    Найсвіжіше

    Популярне