Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    Предстоятель очолив урочистості з нагоди актового дня КПБА

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 26 вересня 2023 року, у день пам’яті святого апостола і євангелиста Іоана Богослова, очолив Божественну літургію в академічному храмі Київської православної богословської академії, яка сьогодні відзначає актовий день.

    Про це пише пресслужба ПЦУ. 

    Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили митрополит Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло, єпископ Чернігівський і Ніжинський Антоній, єпископ Васильківський Єфрем, ректор КПБА протоієрей Олександр Трофимлюк, представники інших духовних та світських навчальних закладів й місцеве духовенство.

    На завершення урочистої відправи відбувся хресний хід, після якого Блаженнійший владика звернувся до присутніх з першосвятительським словом.

    Його Блаженство наголосив на особливому значенні найвищої євангельської чесноти – любові, до якої надихає нас святий апостол Іоан Богослов – покровитель столичної академії.

    Предстоятель зазначив, що там де немає любові, там немає Бога. Тож ми маємо плекати любов до ближніх, Церкви й Богом даної Батьківщини. А той, хто не має любові, той відданий злу і вчиняє агресивну війну, якій зараз і протистоїть український народ.

    «Від вас, студентів, залежить наше майбутнє. Тож ви маєте стати добрими і освіченими пастирями, а для цього маєте брати те добре, що вам тут дається для вдосконалення», – підсумував Блаженнійший владика.

    Згодом в актовій залі академії відбулося урочисте засідання, наприкінці якого Предстоятель ще раз звернувся до присутніх.

    У своєму слові Митрополит Епіфаній розповів про здобутки КПБА та непростий шлях академії в умовах пандемії та повномасштабного російського нападу. Окрім того, Його Блаженство наголосив на підготовці військових капеланів, які мають духовно підтримувати наших воїнів – захисників.

    Найсвіжіше

    Популярне