Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    У духовному управлінні мусульман України Всеукраїнська Рада Церков зустрілася з американською делегацією

    Основним акцентом зустрічі стали – допомога та підтримка українців й України у повномасштабній війні проти росії.
    Делегація гуманітарної організації MedGlobal (США) відвідала Україну з метою посилення співпраці з релігійними спільнотами для надання своєчасної допомоги українському народові під час повномасштабної російської агресії.

    У зустрічі з представниками Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій відбулася 19 вересня 2023 року в Києві взяли участь д-р Мохаммед Захер Сахлоул (Dr. Mohammed Zaher Sahloul), президент MedGlobal, професор Іллінойського університету в Чикаго та Вашингтонського університету, а також інші високоповажні професори американських університетів, меценати, лікарі, які є представниками різних церков та релігійних організацій.
    Від Православної Церкви України до заходу долучився протоієрей Михайло Омелян. Про це він розповів на своїй фейсбук-сторінці. У своєму слові до присутніх священнослужитель зазначив:

    “Свобода не дається задарма, вона має велику ціну. І цю ціну наш народ заплатив та змушений продовжувати платити зараз за свою свободу. Найкращі сини та доньки, цвіт нашої нації, зараз віддають життя за свободу та незалежність України. Але ми боролися і будемо боротися задля нашої перемоги.
    Ми дякуємо вам, всьому американському народу, Сполученим Штатам Америки, за підтримку, яку ваша країна надавала, надає і віримо, що буде продовжувати надавати українцям і Україні.
    Ви згадали сьогодні Мартіна Лютера Кінга, одна з промов його носить назву «I have a dream». Тож кожен із нас має мрію, ми маємо мрію – це перемога України над агресором. З Божою допомогою так і буде””, – підкреслив священнослужитель.

    Нагадаємо, що ФБР підозрює священника РПЦ у вербуванні агентів для російських спецслужб

    Найсвіжіше

    Популярне