Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    До Умані прибуло вже понад три тисячі паломників-хасидів

    В Умані почав діяти особливий режим в’їзду – в місті очікують 50 тисяч хасидів на Рош га-Шана. Про це йдеться на сайті Deutsche Welle. 

    У місті Умань Черкаської області з понеділка, 11 вересня, запроваджено особливий режим в’їзду/виїзду, а також пересування. Про це повідомив голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

    “Зокрема, функціонують дев’ять пропускних пунктів. Процедури контролю, як і торік. Правоохоронці несуть службу в посиленому режимі. Задіяні піші патрулі”, – написав Табурець у Telegram-каналі.

    За його словами, до Умані вже прибули понад три тисяч паломників, “попри застереження як на рівні дипломатичних служб, так і обласної військової адміністрації”.

    За оцінками ізраїльської сторони, цього року до Умані може прибути близько 50 тисяч паломників-хасидів. Водночас українські посадовці наголошували, що бомбосховища в місцях паломництва в Умані можуть вмістити лише близько 11 тисяч осіб. Тож в умовах повномасштабної агресії РФ і постійної загрози ударів російськими ракетами та іранськими дронамі паломництва цього року супроводжуватимуться високими ризиками безпеки, нагадує “Інтерфакс-Україна”.

    Нагадаємо, що Віктор Єленський заявив про те, що Моспатріархат є повноцінним учасником агресії проти нашої держави, а ексдиякон УПЦ МП переправляв ухилянтів за кордон.

    Найсвіжіше

    Популярне