Неділя, 23 Червня, 2024
Бiльше

    Численні віряни долучилися до Літургії у Гельсінкі, яку очолив Вселенський Патріарх Варфоломій

    Під час свого візиту у Фінляндію, який тривав з 8 вересня і завершиться сьогодні, 12 вересня, Вселенський Патріарх Варфоломій очолив недільну Божественну Літургію у кафедральному соборі Успіння Пресвятої Богородиці у Гельсінкі. До спільного моління долучилися багато сотень вірян. Нагадаємо,що цю північну державу Вселенський Патріарх відвідує з нагоди 100-річчя надання автономії тамтешній Православній Церкві. Про це інформує сайт Orthodox Times.

    На богослужінні були присутні представники духовенства, а також посли Греції та Кіпру. Звісно, що долучилися до молитви сотні вірян, які зібралися у православному кафедральному соборі Гельсінкі та за його межами.

    У своїй проповіді Вселенський Патріарх привітав помісну Церкву зі сторіччям її автономії.

    Після відпусту промову виголосив Архиєпископ Фінляндський Лев.

    Опісля, Вселенський Патріарх у супроводі Архиєпископа Лева відвідав також одну з виправних установ у Гельсінкі, де у православній каплиці, що діє при закладі, його зустріли православний і лютеранський священники, які опікуються духовними потребами ув’язнених.

    Окрім того, під час свого візиту у Фінляндію, Патріарх Варфоломій мав нагоду відвідати табір православної молоді в Каунісніємі, де був відслужений молебень за відновлення миру в охопленій війною Україні, оскільки в таборі також перебувають діти з нашої держави.

    Нагадаємо, що візит Патріарха Варфоломія до Фінляндії розпочався 8 вересня та завершиться сьогодні, 12 вересня, його поверненням на Фанар.  Нагодою для візиту є 100-річчя заснування в 1923 році автономної Фінської Православної Церкви, яка є частиною Вселенського Патріархату.

    Додамо, що храм на Львівщині потрапив під посилений захист ЮНЕСКО, а у Тернополі збудують новий храм ПЦУ.

     

    Найсвіжіше

    Популярне