Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    У поліції розповіли, на якому етапі справа настоятеля УПЦ (МП) на Буковині

    У поліції Буковини розповіли, на якому етапі справа архімандрита одного з монастирів УПЦ (що в єдності з МП) Лонгина, якому була вручена підозра за розпалювання релігійної ворожнечі.

    Про це виданню molbuk.ua розповів керівник Головного управління Національної поліції у Чернівецькій області Віктор Нечитайло.

    За словами Віктора Нечитайла, дана особа співпрацює зі слідством.

    “Наразі проводяться відповідні слідчі дії. Вже проведені відповідні експертизи за результатами вилучення відповідних матеріалів за процесуальним керівництвом прокуратури області, виходячи з цього було вручено підозру. Дана особа співпрацює зі слідством. Була інформація, що дана особа перебувала на лікарняному, тому це могло затягнути деякі процеси. Поліція поза релігією і ми толерантно ставимося до всіх конфесій, але закон для всіх один. Тому хто буде переступати цей закон ми будемо вживати усіх відповідних заходів.” – повідомив керівник поліції.

    Нагадаємо, 22 травня Михайлу Жару, СБУ повідомила про підозру за розпалювання релігійної ворожнечі. Під час досудового розслідування співробітники Чернівецького районного управління поліції спільно з колегами зі Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури встановили, що впродовж грудня 2022 року намісник місцевого монастиря, проводячи богослужіння вчиняв дії спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі. Як повідомили у Службі безпеки України, порушником викрили архімандрита Свято-Вознесенського чоловічого монастиря Чернівецько-Буковинської Єпархії УПЦ (МП).

    Працівники поліції призначили низку експертиз, результати яких довели, що висловлювання порушника містять фрази, спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі між віруючими, а також загострення ідеологічних конфліктів в країні.

    Найсвіжіше

    Популярне