Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    Глава УГКЦ закликав католиків світу вислухати українську молодь на заході в Лісабоні

    Делегація української молоді вирушила до Лісабону, столиці Португалії, щоб долучитися до Світового дня молоді. Вона налічує біля 500 учасників.

    Про це повідомив в своєму традиційному щотижневому зверненні глава УГКЦ архієпископ Святослав Шевчук.

    “Ми знаємо, що СДМ завжди є особливим моментом і простором євангелізації, коли хлопці й дівчата з різних куточків світу можуть разом переживати присутнього між ними воскреслого Спасителя.”, – заявив він.

    Блаженнійший Святослав назвав подію “моментом взаємного підсилення, ділення досвідом віри, зцілення ран, що їх носить у серці та в душі молода особа”.

    Глава УГКЦ також нагадав, що недавно Україну відвідував Лісабонський єпископ-помічник, майбутній кардинал, Амеріко Мануєл Алвес Агуяр. Він засвідчив, що особливістю програми цьогорічного СДМ буде момент слухання молоді.

    Верховний архієпископ підкреслив, що українська молодь має що сказати своїм ровесникам, Католицькій Церкві та всьому світові. Але вона, за словами єрарха, потребує бути не лише вислуханою, а й почутою.

    “Наші дівчата і хлопці хочуть розповісти про біль і втрати, які сьогодні переживають українці, і що означає бути християнином в умовах війни”, – пояснив глава УГКЦ.

    Блаженнійший Святослав закликав світову громадськість, і особливо членів Католицької Церкви послухати голос молодих українців та українок.
    “Обійміть тих дівчат і хлопців, які носять у душі й на тілі рани війни! Хай Світовий день молоді стане моментом, коли ми скажемо «ні» російській агресії, коли ми засудимо вбивство невинних цивільних в Україні, коли помолимося за викрадених дітей і разом проситимемо в Господа Бога справедливого миру для України та світу.”, – звернувся до католицької спільноти світу архієрей.
    “Боже, благослови Україну! Святіший Отче, поблагослови українську молодь, яка хоче зустріти тебе в Лісабоні! Боже, поблагослови нашу багатостраждальну українську землю Твоїм справедливим, небесним миром!”, – заявив глава УГКЦ насамкінець.

     

    Найсвіжіше

    Популярне