Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    Всесвітня Рада Церков відзначає 75-річчя: у Женеві пройшли екуменічні заходи

    Всесвітня Рада Церков провела екуменічні урочистості в Женеві на вихідних з нагоди свого 75-річчя. Сотні людей з усього світу зібралися в міському соборі Сен-П’єр на пам’ятну службу.

    WCC було створено в 1948 році, коли Європа ще оговтувалася від руйнувань Другої світової війни. Праця заради миру та примирення була однією з головних цілей WCC під час її заснування, повідомляє christiantoday.com

    Єпископ Генріх Бедфорд-Стром нагадує бачення заснування ВРЦ

    Виступаючи на богослужінні в неділю, модератор центрального комітету ВРЦ, єпископ Генріх Бедфорд-Стром, нагадав про засновницьке бачення екуменічної організації. Примирення було від самого початку його існування частиною самого „ДНК“ ВРЦ.

    «Люди зібралися в Амстердамі в 1948 році з чіткою метою разом вести церкви світу і зробити їх знаряддям миру», — сказав він.

    Розмірковуючи про те, чи церкви-члени живуть згідно зі спадщиною ВРЦ та діють як знаряддя миру в зонах конфлікту, він сказав: «Я б хотів, щоб відповідь була чіткою „так“. Але це не так».

    Виклики, з якими стикається WCC

    У відеозверненні до святкування коптський православний архієпископ Лондона, архієпископ Ангаелос, зазначив, що ВРЦ стикається з багатьма викликами, «які іноді можуть бути важкими».

    «Але нагороди, благословення, світло, яке ми просвічуємо у світ, сіль землі, якою ми можемо бути, і приклад служіння іншим як Господь, служать усьому людству — усе це робить Всесвітню Раду Церков, чудова платформа для того, щоб ми збиралися разом», – додав він.

    Нагадаємо, раніше Всесвітня Рада Церков закликала до захисту УПЦ (МП) від «переслідувань».

    Найсвіжіше

    Популярне