Субота, 22 Червня, 2024
Бiльше

    Посаду медичного капелана не ввели в штат в жодній лікарні Кіровоградщини

    Посаду медичного капелана не ввели в штат в жодній лікарні Кіровоградщини. Законодавчі підстави для цього є, сказав директор департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко.

    У вересні минулого року наказ про впровадження посади медичного капелана підписав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Нині вони працюють в лікарнях як волонтери, пише Суспільне.

    Багато пацієнтів госпіталю мають своїх духовних наставників, для інших, якщо потребують, запрошують, розповідає координаторка центру медичної та психологічної реабілітації Ганна Колєва.

    “Офіційної посади капелана у нашому закладі немає. Однак всі ці роки ми співпрацюємо з капеланами різних конфесій – і православними і протестантськими, щоб наші пацієнти мали доступ до такої допомоги, в разі необхідності”.

    Настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці Православної церкви України Миколай Макогін поєднує служіння з військовим капеланством з 2015 року. Говорить, на позиції до бійців їздить двічі-тричі на місць. З його слів, може поєднувати і капеланство в лікарні.

    “В кожного є діти, в кожного є батьки. Коли починаєш розмову і людина тобі відкривається – це важко. Але та робота, яку ми виконуємо, дуже потрібна”.

    Найсвіжіше

    Популярне