Вівторок, 25 Червня, 2024
Бiльше

    Депутати Іваничівської селищної ради звернулись до ВР заборонити діяльність УПЦ (МП) в Україні

    13-го червня на Волині на позачерговій 27-ій сесії Іваничівської селищної ради депутати звернулися до Президента України та Верховної ради з вимогою заборонити діяльність Української православної церкви (що в єдності з МП) в Україні. Водночас самостійно рішення про заборону діяльності храмів УПЦ (МП) на території Іваничівської громади, чи розірвання з ними договорів оренди не приймали.

    Звернення про заборону діяльності УПЦ (МП) на території України депутати прийняли одноголосно, пише видання Буг.

    Як зазначили в проєкті рішення, звернення вирішили прийняти, враховуючи антиукраїнську та антидержавну позицію релігійних організацій УПЦ (МП), яка не засудила російську агресію в Україні та злочини московських окупантів впродовж війни та непоодинокі факти колаборації представників церкви московського патріархату з державою-окупантом.

    Окрім цього, звернення має ще одну мету – забезпечення прагнень і духовних потреб територіальної громади.

    “Іваничівська селищна рада вирішила: звернутися до Президента України Володимира Зеленського визначити відповідно до статті 93 Конституції України законопроєкти «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій» (реєстраційний № 8221) та «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності релігійних організацій» (реєстраційний № 8371) невідкладними – для їхнього позачергового розгляду Верховною Радою України.

    А також звернутись до Верховної Ради України у найкоротші терміни прийняти відповідні зміни до законодавства України щодо заборони діяльності Української православної церкви московського патріархату (офіційно зареєстрованої як Київська митрополія Української православної церкви) в Україні”, – йдеться в документі.

    Слід зауважити, що саме рішення чомусь має дещо завуальовану назву “Про зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті”.

    Наголосимо, що Іваничівська рада не заборонила діяльність УПЦ (МП) на території своєї громади і не прийняла рішення про розірвання договорів оренди з релігійними організаціями московського патріархату, як це раніше зробили Нововолинська та Володимирська громади. Іваничівські депутати лише прийняли формальне звернення, яке ні до чого не зобов’язує.

    Найсвіжіше

    Популярне