Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    Вінниччина: вірянка УПЦ (МП) говорила, що Донецька область від’єдналася від України

    11 червня у селі Голодьки Хмельницької області відбулись парафіяльні збори. Єдиним питанням яких було питання про вихід сільського храму з підпорядкування УПЦ (в єдності з МП) та возз’єднання з Православною Церквою України.

    Про це повідомляє видання “Життєві обрії”.

    Близько сотні людей зібрались на шкільному подвір’ї місцевої школи для того, аби вирішити подальшу долю сільського храму.

    Розпочались збори з обрання головуючого, секретаря та лічильної комісії. Місцевий священник УПЦ (МП) на збори не прийшов, але прислав своїх представників.

    «Ми прийшли на збори, бо не хочемо мати нічого спільного з росією. Погляньте, що творять російські нелюди – вбивають, катують і гвалтують наших людей. Тому усе що пов’язано з росією повинно зникнути з нашого села і всієї України. Люди хочуть молитися українською мовою, за Україну, за її воїнство, за перемогу і мир», – говорить мешканка села Надія Євгеніївна.

    Першою до людей звернулася представниця УПЦ (МП). У своїй промові вона намагалась довести присутнім, що УПЦ (МП) не належить до московського патріархату, але її намагання були марними. А фраза  проте, що Донецька область від’єдналася від України викликала неабияке обурення у людей.

    «Про яке від’єднання ви говорите? Це маніпуляція росіян, Донецька область не від’єднувалась від України її окупувала росія», – роздратовано заперечували люди.

    До присутніх також звернувся благочинний храмів Хмільницького району ПЦУ Іван Пукас. Він закликав усіх до єдності.

    «Якщо люди хочуть приєднатися до ПЦУ, двері наших храмів відкриті для всіх, у нас один Бог і Україна у нас одна», – сказав благочинний.

    Отець Іван також звернувся до представників УПЦ (МП) з пропозицією підтримати людей та разом з голодьківським батюшкою перейти до Православної церкви України, але відповіді на своє запрошення не отримав.

    Голова Хмільницького земляцтва у Києві Олег Побережний закликав земляків приєднатися до ПЦУ: «Нині наша ненька переживає найважчі часи і те, як вона їх переживе залежить від нашої єдності. Україна має бути українською в усьому і в помислах, і в мові, і в вірі».

    Далі питання про вихід з УПЦ (МП) було поставлене на голосування та одноголосно підтримано учасниками зборів.

    По завершенню голосування люди вирушили до церкви, аби передати місцевому священнику рішення зборів та запропонувати приєднатися до ПЦУ, але ворота храму, за якими стояли прихожани УПЦ (МП) були зачинені на замок. На територію церкви людей не пустили, рішення зборів не взяли, пропозицію  приєднатися до ПЦУ – не прийняли.

    Нагадаємо, диякон ПЦУ розповів про причини, чому багато людей залишаються в УПЦ (МП). Також священник ПЦУ розповів, як УПЦ (МП) намагалась завадити переходу парафії на Київщині.

    “Життєві обрії”.

    Карта переходів до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне