Неділя, 29 Вересня, 2024
Бiльше

    «Позвозили людей»: священник ПЦУ розповів, як УПЦ (МП) намагалась завадити переходу парафії на Київщині

    11 червня у місті Миронівка Київської області на зборах вірян Свято-Михайлівської парафії відбулось голосування за перехід до Православної Церкви України.

    Як повідомляє священник ПЦУ Володимир Петрик, більшість віряни УПЦ (МП) були завезені автобусами, щоб заблокувати волевиявлення місцевих парафіян. Вони скандували проти переходу громади до автокефальної, незалежної від Москви Церкви.

    Отець Володимир зазначив, що прихильники УПЦ (МП) організували велику колону, яка заблокувала вхід в будинок культури, де мали відбутися збори, щодо переходу до ПЦУ. Багато з них прибули автобусами з інших районів, що свідчить про цілеспрямовану спробу перешкодити переходу до ПЦУ. Крім того, противники переходу намагалися викрасти реєстраційні бланки та заповнити їх неправдивими даними. Попри ці спроби, понад 500 місцевих вірян успішно зареєструвалися і проголосували за перехід до Православної Церкви України. 70 проголосували проти переходу в ПЦУ.

    «Як очікувалось прихильники “русского міра”, священники Російської Православної Церкви поприїжджали всі з людьми, автобусами позвозили людей. Були і місцеві, звичайно, які підтримували РПЦ. І вони зібрались великою колоною і заблокували вхід в будинок культури і замість того, щоб реєструватись, всі почали ці бланки, на яких треба було реєструватись, викрадати їх, писати на них щось непотрібне. І таким чином зареєструвалось з тих, що проживають в Миронівці 70 чоловік, із прихильників, які проти переходу до Православної Церкви України.  Було їх більше, але все це були люди привезені, ті що приїхали. Хто був миронівський, той обов’язково реєструвався і вони дійсно реєструвались і всі визнали ці збори, як легітимні. Отже, на сьогоднішній день, ми ще до кінця не підрахували, але проти переходу до ПЦУ – 70 чоловік, а за більше 500. Вітаю вас дорогі брати і сестри з почином. Перша велика громада в Миронівському районі перейшла до ПЦУ», – розповів отець Володимир Петрик.

    Священник висловив занепокоєння щодо таких провокацій, зазначивши, що вони вдаються до різних маніпуляцій і навіть роздавали свистки серед бабусь, щоб заглушити збори. Він також зазначив, що дехто з противників навіть атакував поліцію, що призвело до відкриття кримінальної справи.

    «Вони надзвичайно талановиті провокатори, обманники, хитруни і так далі. Бабусям пороздавали свистки, щоб не було нічого чутно, кричать верещать, як “ті біснуваті”. А коли вже не знають, що кричати то починають молитись. Але вони не моляться…вони як мантру говорять, щоб провокувати інших…», – розповів священник ПЦУ.

    Однак, не дивлячись на всі труднощі, збори відбулися і громада вирішила перейти до Православної Церкви України.

    Священник ПЦУ пояснив, що не йдеться про гоніння на Церкву, а йдеться про викорінення проросійських організацій.

    За його словами, це була перша велика громада в Миронівському районі, яка прийняла рішення про перехід до Православної Церкви України, і в майбутньому очікується, що інші громади також приймуть подібне рішення.

    Найсвіжіше

    Популярне