Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    Представники Всесвітньої ради Церков прибули в Україну

    Делегація Всесвітньої Ради Церков (ВРЦ) перебуває в Україні з 10 по 12 травня з метою поновлення відносин з Церквами і релігійними організаціями та вивчення можливостей спільних зусиль для досягнення справедливого миру в Україні.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    До складу делегації ВРЦ входять єпископ д-р Генріх Бедфорд-Штром, модератор Центрального комітету ВРЦ, Його архиєпископ д-р Вікен Айказян, віце-модератор Центрального комітету ВРЦ, та преподобний професор д-р Джеррі Піллей, Генеральний секретар ВРЦ. Делегацію супроводжують Пітер Пров, директор Комісії Церков з міжнародних відносин ВРЦ, та проф. д-р Васіле-Октавіан Міхоч, керівник програми ВРЦ “Екуменічні відносини та віра і порядок”.

    Востаннє представники ВРЦ відвідували Україну в серпні 2022 року, коли провели низку офіційних зустрічей та відвідали обложену країну, щоб вислухати представників помісних Церков, а також державних інституцій, які опікуються релігійними питаннями, та забезпечити участь Церков України в асамблеї ВРЦ у серпні-вересні 2022 року.

    Під час візиту делегація – з метою отримання повної картини поточної ситуації в Україні в релігійній сфері – матиме низку офіційних зустрічей з представниками українських Церков, а також з іншими представниками.

    Найсвіжіше

    Популярне