Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    Місцевий католицький священик розпоів про ракетний обстріл Умані

    Отець Альберт Гаспарян, настоятель римо-католицької парафії Успіння Пресвятої Діви Марії в Умані, розповідає про ракетні обстріли міста, внаслідок яких загинуло 24 людини (пошукові роботи ще тривають).Зниклою безвісти ще вважається одна жінка. Основний етап робіт мають завершити надвечір 29 квітня.

    «Часто Бог залишається останньою опорою, і духовною міццю, щоб прямувати до перемоги, перемагати несправедливість, кривду, і допомагати людям в тому болю, який вони переживають», – розповів він, пише РІСУ.

    «Це відбулося після четвертої ранку. Пролунало два вибухи. Зрозуміло, що в цю пору я спав і, власне, прокинувся від того, що вибуховою хвилею вдарило по будинку, по вікнах», – зазначає в інтерв’ю для Радіо Ватикану – Vatican News отець Альберт Гаспарян, настоятель римо-католицької парафії Успіння Пресвятої Діви Марії в Умані…Коли я почув ці вибухи, і поки дійшла інформація про те, що сталося, – розповідає отець Альберт, – то почав робити іспит сумління, бо це могла бути остання мить мого життя, так як для багатьох людей сьогодні був останнім ранком життя тут, на землі. Я зберігав спокій, мав уповання на Бога, віддаючись Богові, Його Провидінню і благаючи теж Бога про допомогу, звертаючись до нього з молитвою за мир. Бо кожного дня в парафіяльній каплиці після Святої Меси ми проказуємо молитву Акту віддання України Пресвятому Серцю Марії».

    Римо-католицька громада в Умані – невелика. На кількість парафіян вплинули обмеження, запроваджені під час пандемії, а також міграція українців від початку повномасштабної війни.

    Тепер їхню парафію відвідує приблизно сорок осіб. Їхній настоятель наголошує на важливості духовної підтримки, якої потребують усі в цей складний період.

    «Насамперед, – підкреслив він, – її потребують військові, які повертаються з бойових дій до своїх домівок, але цієї допомоги і підтримки потребують теж і люди, які є поряд, їхні рідні. Духовної підтримки потребують також і волонтери, які, можна сказати, є першими психологами, які вислуховують біль людей, їхні потреби, їхні труднощі, і вони теж приходять з цим до церкви і можуть знаходити тут цю допомогу».

    За словами отця Альберта, волонтери, Церва і, зокрема, Карітас-Спес стараються відповісти на нагальні потреби людей, які постраждали від обстрілів в Умані.

    «Ми тепер теж перебуваємо в дорозі, роздаємо гуманітарну допомогу, тобто не зупиняємося, не стоїмо в такому ступорі шоку, а намагаємося щось робити, – підкреслив священик.

    Найсвіжіше

    Популярне