Четвер, 19 Вересня, 2024
Бiльше

    В Тростянці міськрада звернулась до священиків УПЦ (МП). Закликають переходити до ПЦУ

    22 квітня на сесії Тростянецької міської ради було прийнято звернення до всіх священиків і парафій УПЦ (що в єдності з МП) Тростянецької ОТГ з пропозицією про об`єднання всіх в єдиній автокефальній Православній Церкві України.

    Обговорення питання показало монолітність позиції ради, яка представляє інтереси громади – що Україна є канонічною територію і має свою незалежну українську помісну Церкву, інформує Okhtyrka.online.

    5 січня 2019 року Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію об’єднаної Православної Церкви України. І сьогодні, коли Україна важко бореться з Російською Федерацією, яка напала на нашу державу, не повинно бути і сліду від чогось московського.

    На сесії були продемонстровані статути деяких церковних приходів. В них немає слів про належність цих храмів до Москви. Однак ці приходи поки що не приєдналися і до Православної Церкви України. Вичікують.

    Міська рада прийняла звернення до прихожан – “не триматися за Москву, яка нищить сьогодні Україну, проявити добру волю до єднання, і заради нашого блага, заради нашого майбутнього, приєднатися до Православної Церкви України, щоб надалі уже в єдиній Церкві молитися Богові, служити інтересам українського народу, підтримувати нашу Українську державу”.

    А щоб ця добра воля базувалася на бажанні людей, також вирішено серед жителів Тростянецької громади провести збір підписів про перехід релігійних громад Тростянецької ОТГ з Української Православної Церкви до Православної Церкви України, як єдиної помісної канонічної Церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне