П’ятниця, 21 Червня, 2024
Бiльше

    Монастир Московського патріархату в Білорусі відзвітував про допомогу окупантам

    У храмах Білоруського екзархату Московського патріархату збирають гроші та допомогу на замовлення російських окупантів на Донбасі. Про фінанси відзвітували, зокрема, в Єлизаветинському монастирі БПЦ МП в білоруській столиці Мінську.

    Про офіційні звіти допомоги окупантам розповідають білоруські опозиційні медіа, передає “Великий Київ”.

    На Великдень монастир БПЦ МП в центрі Мінська передав гроші та пакунки проросійській організації “Патріот” та “мирним жителям Донбасу” (тобто в “ДНР”).

    Зокрема, на одному з конвертів вказано про презент на 3700 білоруських рублів для організації окупантів та $430 і 535 білоруських рублів для “мирних жителів Донбасу”.

    “На цих світлинах бачимо пріорітети білоруських волонтерів”, – прокоментували дарунки БПЦ МП білоруси, що є противниками російського вторгнення в Україну.

    Торік восени цей самий Єлизаветинський монастир БПЦ МП проводив ярмарку “Своих не бросаем” та збирав гроші на підтримку окупаційних військ. Тоді волонтерська група, створена у співпраці з монастирем Марії Магдалини в Орловській області РФ та під керівництвом духівника з проросійськими поглядами Андрія Лемяшонка писала листи російським солдатам.

    Підтримка окупаційних військ на території так званих ДНР та ЛНР триває в Єлизаветинському монастирі вже не один рік. І якщо раніше вони називали свої дії виключно направленими на допомогу мирним жителям, то тепер – це пряма допомога російським загарбникам, які вдерлись на територію України.

    Найсвіжіше

    Популярне