Бiльше

    Ізраїльтяни та палестинці дійшли згоди щодо недопущення насильства під час Рамадану

    Ізраїльські та палестинські посадовці уклали угоду про вжиття заходів стримування насильства під час святого місяця Рамадан (23 березня – 21 квітня). Сторони домовилися про створення механізму для стримування насильства, протидії заохочення до насильницьких заяв та злочинів.

    Про це йдеться у спільній заяві за підсумками переговорів у Єгипті, що відбулися за участю офіційних осіб США, Єгипту та Йорданії, передає Укрінформ.

    У заяві також зазначається необхідність запобігання будь-яким діям, які порушують святість культових місць Єрусалима. Вони підтвердили зобов’язання, зокрема, щодо обіцянки Ізраїлю припинити обговорення будь-яких нових поселень на чотири місяці.

    У документі не подано подробиць про цей механізм. Після сплеску насильства на окупованому Західному березі річки Йордан минулого року і ескалації насильства з боку єврейських поселенців на Західному березі річки Йордан у нещоденній військовій кампанії ізраїльтяни тиснули на палестинців. Внаслідок палестинських атак загинуло 40 ізраїльтян і троє українців, понад 200 палестинців були вбиті і тисячі затримані.

    Exit mobile version