Неділя, 8 Вересня, 2024
Бiльше

    На Вінниччині священник, який перейшов до ПЦУ, звернувся до вірян УПЦ (МП) (відео)

    Настоятель храму Вознесіння Господнього у с. Станіславчик на Вінниччині протоієрей Димитрій Пасічник, який перейшов до ПЦУ, пояснив, чому церковна громада, яку він очолює, нещодавно ухвалила рішення приєднатися до Православної Церкви України.

    Він записав відео, яке опублікували на сайті Вінницько-Барської єпархії ПЦУ.

    Священник звернув увагу на інформаційні маніпуляції, наклепи та погрози на свою адресу та адресу своєї сім’ї, які протягом тижня пролунали з боку представників УПЦ, яка залишається у єдності з Московським патріархатом.

    “Ті люди, які маніпулюють нашими вірянами, кажучи, що це “зміна віри” віри – обманюють. Адже ми – православні християни канонічної Церкви, яка вірно служить Богові”, – сказав він.

    Священник також наголосив, що напередодні зборів громади про перехід до ПЦУ він відспівував у храмі свого однокласника, який загинув на війні.

    “Чи хочемо ми належати до Церкви, яка благословляє вбивати наших українців?” – зазначив отець.

    Протоієрей Димитрій заявив, що напередодні Прощеної неділі і початку Великого посту прощає усіх, хто намагався образити його, та наголосив, що його серце залишається відкритим для усіх парафіян, а двері храму Вознесіння Господнього у с. Станіславчик не зачиняться для тих, хто бажає молитися і прославляти у ньому ім’я Боже.

    Найсвіжіше

    Популярне