Неділя, 8 Вересня, 2024
Бiльше

    Предстоятель УПЦ (МП) усе своє свідоме життя провів у Росії, тому досі вірить в ідеї “русского міра”, – Євстратій

    Митрополит Онуфрій є категоричним противником будь-якого діалогу із ПЦУ. Сам не йде на діалог і забороняє це робити своїм підлеглим.

    Про це в інтерв’ю на радіо НВ заявив архиєрей Православної Церкви України митрополит Білоцерківський Євстратій (Зоря), передає РІСУ.

    “За цей час було декілька спроб організувати такий діалог, власне його позиція, його категорична заборона цьому перешкодила. Він абсолютно переконаний у своїй правоті, що ПЦУ це спільнота, з якою нема про що говорити”, – зазначив єрарх.

    Митрополит Єпіфаній пояснив, чому владика Онуфрія зайняв таку позицію.

    “Людина, яка всю свою кар’єру, своє свідоме життя зростала в ідеях “русского міра”. Молодий буковинський хлопець приїхав наприкінці 60-их на початку 70-их років у Підмосков’я, там із послушника досяг рівня другої особи у Сергієво-Троїцькій лаврі, потім звідти був направлений керівником у Почаївську лавру, потім став єпископом на Буковині і досягав кар’єрного зростання у рамках такого світобачення “русского міра”.

    На моє переконання він абсолютно щиро вірить у всі ці ідеологічні конструкти Святої Русі, нероздільності Росії, України, Білорусі. Він достатньо розумний для того, щоби зараз це не озвучувати.

    Але те, що він і далі переконаний, що це єдиновірний шлях для України бути в єдності з Москвою, власне і спонукає його так діяти як він і діє”, – наголосив Митрополит ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне