Бiльше

    Троє єрархів УПЦ (МП), які втекли в росію, порушили канони і мають бути позбавлені сану

    Троє єрархів УПЦ (МП): Серафим (Залізницький), Єлисей (Іванов) та Іосиф (Масленніков), які втекли в росію порушили канони і мають бути позбавлені сану. Згідно з нормами канонічного права, самовільно покидати кафедри – без благословення предстоятеля УПЦ (МП) і рішення Синоду УПЦ (МП) – довше, аніж на 14 днів, вони не мають права.

    Про це йдеться в матеріалі Лівого берегу.

    Про заборону єпископам покидати власні єпархії сказано в таких канонах: Ап. 33; I Всел. 15; IV Всел. 5; Трул, 20; Антіох. 13, 16, 18, 21; Сердик. 1, 2, 17; Карф. 48.

    14 Правило Святих Апостолів каже: «Не дозволяється єпископові залишати свою єпархію та до іншої переходити, хоч би багато хто переконував його, хіба що коли буде якась поважна причина, що спонукає його це зробити, через що він словом благочестя міг би тамтешнім вірним принести більшу користь. Але це не повинно бути із власного розсуду, а за судженням багатьох єпископів і внаслідок твердого переконання».

    Тобто, з точки зору канонів, Серафим, Єлісєй та Іосіф – злочинці. І митрополит Онуфрій (Березовський) зобов’язаний позбавити їх сану та заборонити в служінні (як, наприклад, забороняють в служінні священників УПЦ МП, які перейшли до ПЦУ).

    Чи зробив це Онуфрій? Ні. Всіх трьох просто відправили «на спокій». Без пояснень. А на місце Єлісєя взагалі призначили «т.в.о.». Ну, може людина передумає і повернеться), зазначають у виданні «Лівого берега».

    Як повідомляв Духовний Фронт України, архієрей УПЦ (МП) в день Різдва молився за російські війська в Казанському храмі РПЦ.

    Exit mobile version