П’ятниця, 21 Червня, 2024
Бiльше

    Суд про знесення каплиці УПЦ (МП) біля музею історії України перенесли

    Господарський суд Києва переніс судове засідання у справі будівлі каплиці УПЦ (МП), що розташована на території Національного музею історії України, на 15 лютого.

    Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

    “Відбулось судове засідання в Господарському суді міста Києва по розгляду справи щодо храму-мафу на території Національного музею історії України. Засідання тривало майже 1,5 години. Відповідач вніс клопотання про відвід судді, але суд відхилив це клопотання. Із дивних аргументів проти зносу незаконного храму-мафу – адвокат протилежної сторони запропонував знести Музей, бо там начебто немає нічого цінного”, – зазначив міністр.

    Він додав, що свою позицію озвучили Національний музей історії України, Міністерство культури та інформаційної політики України, КМДА. Однак відповідач не встиг виступити, оскільки засідання затягнулось.

    «В зв’язку з цим суд перенесено на 15.02. Очікуємо, що після виступів відповідача, суд може винести рішення по справі. Тому закликаю всіх небайдужих підтримати нас в цій справі», – наголосив Ткаченко.

    Дозвіл на спорудження каплиці біля Десятинної церкви надав громаді УПЦ (МП) у 2004 році очільник НМІУ Сергій Чайковський. У 2012 році громада отримала право власності на будівлю, водночас земля залишилася у володінні музею. У 2021 році музей подав позов з вимогою знести храм на його території.

    Найсвіжіше

    Популярне