Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник-зрадник з Луганщини, обміняний на українських полонених, на відео вихваляє окупантів

    На пропагандистських ресурсах з’явилося відео Андрія Павленка, священника-зрадника Свято-Тихвінського храму з тимчасово окупованого Лисичанська Луганської області.

    На кадрах він показує руйнування храму, які зробили війська РФ, при цьому звинувачує Україну та вихваляє окупантів, передає “Час Пік”.

    “Я прибув до міста Лисичанська у свій храм на честь Тихвінської ікони Божої Матері. Привіз гуманітарну допомогу парафіянам та городянам Лисичанська. Я був 8 місяців у полоні й прибув у свій прихід. Ось бачимо наслідки українських обстрілів”, – розповідає пропагандистському ЗМІ зрадник.

    Наприкінці відео він дякує окупантам за подаровану йому машину.

    Протоєрей Андрій Павленко був настоятелем Лисичанського Свято-Тихвінського храму УПЦ (МП). Він передавав військовим РФ інформацію про бойові позиції українських Сил оборони на території міста, а також у районі Сєвєродонецька. Крім того, інформував кураторів про місцевих патріотів, які потенційно могли чинити опір окупантам.

    Служба безпеки України затримала зловмисника у квітні 2022 року. Слідство встановило, що священника завербували співробітники ФСБ ще 2014 року під час поїздки до Росії.

    14 грудня 2022 року Україна в рамках обміну полоненими передала Росії священника УПЦ (МП) Андрія Павленка, який отримав вирок за державну зраду.

    Exit mobile version