Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Англіканська церква обіцяє виділити 100 мільйонів фунтів стерлінгів на боротьбу з несправедливістю рабства

    Англіканська церква створила фонд на 100 мільйонів фунтів стерлінгів після того, як звіт підтвердив історичні зв’язки її інвестиційного підрозділу з трансатлантичним рабством, повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на christiantoday.com

    Фонд у розмірі 100 мільйонів фунтів стерлінгів піде на програму інвестицій, досліджень і залучення, щоб «усунути деякі помилки минулого шляхом інвестування в краще майбутнє», – повідомила Рада церковних уповноважених.

    Фінансування надаватиметься протягом дев’яти років, приділяючи особливу увагу громадам, які постраждали від рабства в минулому.

    «Є надія, що цей фонд з часом буде зростати, реінвестуючи прибуток, щоб він міг мати позитивну спадщину, яка існуватиме вічно, і з потенціалом для участі інших установ, що сприятиме подальшому зростанню розміру та впливу фонду», – зазначили у Раді уповноважених Англіканської Церкви.

    Частина грошей буде використана для фінансування дослідження соборами, єпархіями та парафіями Англіканської церкви історичних зв’язків із рабством.

    Рада також взяла на себе зобов’язання бути відповідальним інвестором у боротьбі з сучасним рабством. 

    Цього року буде створено наглядову групу із «значною» кількістю членів із громад, які постраждали від рабства.

    Архієпископ Кентерберійський Джастін Велбі, який також є головою Церковних уповноважених, сказав: «Повний звіт розкриває зв’язки фонду-попередника Церковних уповноважених із трансатлантичним рабством. Мені дуже шкода за ці зв’язки».

    Єпископ Манчестера Девід Вокер, заступник голови церковних уповноважених, сказав:
    «Важливо, щоб уповноважені церкви розуміли наше минуле та були прозорими щодо нього, щоб ми могли якнайкраще підтримувати місію та служіння Церкви Англії, сьогодні і в майбутньому».

    «Виявлення того, що фонд-попередник Church Commissioners був пов’язаний із трансатлантичним рабством, викликає ганьбу, і ми дуже шкодуємо», – зазначили в Англіканській Церкві.

    Exit mobile version