Бiльше

    Історична для українського народу подія: Різдвяна служба ПЦУ у Києво-Печерській лаврі. Трансляція наживо

    Православна церква України вперше проводить різдвяне богослужіння в Успенському соборі Києво-Печерської лаври.

    Як повідомила пресслужба ПЦУ, на звершення служби було отримано відповідні дозволи. Богослужіння почалось о 9-й годині ранку.

    Його проводить предстоятель Православної Церкви України та Священноархімандрит Свято-Успенської Києво-Печерської лаври митрополит Київський і всієї України Епіфанійв в Успенському соборі Лаври.

    “Історична для українського народу подія: вперше за кілька століть наша Церква як правонаступниця давньої Київської Митрополії проводить богослужіння в головному храмі Києво-Печерської Лаври – в Успенському соборі. Слава Богу за все. Ділімося радістю свята Різдва Христового, долучайтеся до всеукраїнської молитви за перемогу над агресором і справедливий мир!” – ідеться у повідомленні ПЦУ.

    Успенський собор історично вважається головним храмом Києво-Печерської лаври.

    Це перше богослужіння Православної церкви України в Успенському соборі на території Києво-Печерської лаври. Раніше богослужіння у Різдво в Успенському соборі проводила виключно УПЦ (в єдності з МП) старослов’янською або російською мовами.

    Для уникнення провокацій територію верхньої Київсько-Печерської Лаври охороняють близько трьох тисяч представників силових структур.  При цьому усі, хто бажає взяти участь у богослужінні, повинні мати при собі посвідчення особи. На вході подвійна перевірка, також через рамку. Також на територію Лаври заборонено приносити їжу, воду та напої, парасолі та інші подібні предмети.

    Exit mobile version