Бiльше

    Поліція закрила справу за фактом погроз чернівецькій журналістці парафіянином МП

    Слідчі чернівецької поліції закрили кримінальне провадження за фактом погроз чернівецькій журналістці Галині Єреміці. Про це Головне управління Національної поліції в Чернівецькій області повідомило у відповіді на інформаційний запит регіональної представниці ІМІ.

    У квітні цього року Галина Єреміца звернулася до поліції із заявою щодо перешкоджання журналістській діяльності. Медійниці погрожував парафіянин Московського патріархату під час знімання на території храму Успіння Пресвятої Богородиці ПЦУ в селі Михальча. За словами Єреміци, парафіянин хотів розбити їй техніку, а відтак у присутності поліції під час стріму двічі хотів запустити в неї цеглою, повідомляє ІМІ.

    У запиті представниця ІМІ просила повідомити про результати розгляду кримінального провадження.

    Нацполіція у відповіді повідомила, що за результатами досудового розслідування ухвалила 23 червня рішення про закриття кримінального провадження на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК України – у зв’язку з відсутністю в діянні складу кримінального правопорушення. Також у поліції кажуть, що про закриття провадження повідомили потерпілу поштою.

    “Матеріали закритого кримінального провадження вивчені Чернівецькою окружною прокуратурою. Процесуальне рішення дізнавача про закриття кримінального провадження прокурором не скасоване та залишається в силі”, – йдеться у відповіді на інформаційний запит.

    У коментарі представниці ІМІ Галина Єреміца розповіла, що наразі перебуває за кордоном. “Лист із результатами розгляду кримінального провадження на мою домашню адресу не надходив. Я цікавилася в родичів та жодних листів від поліції мені не надходило. Про закриту справу я не знала. Зараз, коли мені стало про це відомо, я обурена. Адже жодна справа щодо перешкоджання моїй професійній діяльності не була доведена до суду. Жодна особа, яка перешкоджала моїй професійній діяльності, не була покарана. А безкарність – породжує нові злочини!” – каже Галина Єреміца.

    Журналістка зауважує, що планує оскаржувати рішення слідчих.

    Exit mobile version