Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Александрійський: Православна Церква обіймає всіх людей, незалежно від національності

    «Православна Церква обіймає всіх людей», — сказав патріарх Александрійський Феодор II у Руанді, де в неділю, 30 жовтня, в урочистій обстановці відбулося відкриття новозбудованого храму апостолів Петра і Павла в регіоні Руамангана.

    Предстоятель Александрійської Церкви, який вперше перебуває з пастирським візитом у Руанді, очолив церемонію інавгурації та Патріаршу Божественну Літургію разом із митрополитами Інокентієм Бурундійським та Руандським, Єронімом Кампальським, Харитоном Канангським та іншими єрархами, передає Orthodox Times.

    Патріарх Феодор ІІ розповів пастві про інавгураційну службу та важливість того, що на ній звершується.

    На інавгурації були присутні посол Єгипту, представник Міністерства релігій, представник Апостольського нунція, міський голова, а також представники поліції та регіону.

    Після Божественної Літургії патріарх заклав перший камінь під будівництво нового Митрополичого палацу, школи та клініки на місці нового храму. «Православна Церква обіймає всіх людей, незалежно від національності, і все є доказом того, що Александрійська Церква піклується про страждаючих і знехтуваних людей африканського континенту, особливо про дітей, які є найпрекраснішими створіннями Божими», — сказав він з великим емоційним благословенням.

    Потім він взяв участь у святковій програмі, яку підготували танцювальні та музичні колективи релігійної громади, а також взяв участь у обіді, який на його честь влаштував митрополит Іннокентій.

    Патріарх не забув подякувати жертводавцям, а також вшанував пам’ять жертводавців і благодійників цієї справи, які відійшли у вічність.

    Exit mobile version