Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    «УПЦ» МП не є суб‘єктом міжправославних взаємовідносин, – священник ПЦУ

    ПЦУ визнають всі як структуру, незалежну від МП – тільки одні схвалюють це, а інші засуджують або утримуються. Натомість «УПЦ» не є суб‘єктом міжправославних взаємовідносин.

    Про це зауважив священник ПЦУ Павло Найденов, якого цитує архієпископ Євстратій (Зоря)

    “ПЦУ визнають всі як структуру, незалежну від МП – тільки одні схвалюють це, а інші засуджують або утримуються. Стосовно «УПЦ» – навпаки: православний світ сприймає її як частину РПЦ. Різниця лише в тому, що одні схвалюють цей статус, а інші – ні. Так само і сама «УПЦ» розуміє себе як частину РПЦ (з якою тимчасово змушена обмежити свої взаємовідносини) і обґрунтовує свій статус посиланням на грамоту патр. Алексія ІІ від 1990 року. Саме тому «УПЦ» не має спілкування з тими Церквами, з якими не має спілкування РПЦ – адже її канонічний статус не дозволяє їй мати власну «зовнішню політику». Саме тому «УПЦ» не протестує проти анексії цілих єпархій Московською Патріархією”, – йдеться в коментарі.

    Архієпископ Євстратій від себе додав, що УПЦ МП максимально голосно і різноманітно влаштовує інформаційні хвилі навколо кожного сільського храму, який йде від них до ПЦУ.

    Нагадаємо, раніше речник ПЦУ зазначав, що УПЦ МП бореться за власну монополію на Православ’я.

    Exit mobile version