Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    У Косово відбулась інтронізація патріарха Сербського

    Сьогодні в монастирі Печ у Косово відбулася офіційна церемонія інтронізації патріарха Сербського Порфирія. Про це пише Orthodox Times.

    У церемонії взяли участь єпископи Сербської Церкви, представники інших Церков і сотні вірян, які з самого ранку заповнили Храм і подвір’я монастиря. На церемонії не був присутній представник уряду Сербії, оскільки прикордонна влада Косова не дозволила в’їхати голові офісу в Косово Петару Петковічу.

    Косовська поліція з 12 жовтня вжила термінових заходів у місті Печ, щоб забезпечити безперешкодне проведення інтронізації Патріарха Сербського.

    Після своєї інтронізації патріарх Порфирій у своїй промові наголосив на необхідності мирного співіснування сербів і албанців у Косово, водночас підкресливши, що панування миру в усьому світі сьогодні є чим завгодно, але не божественним імперативом.

    Патріарх Порфирій був обраний предстоятелем Сербської православної церкви (СПЦ) 18 лютого 2021 року, змінивши на цій посаді патріарха Іринея, який у листопаді 2020 року відійшов до Господа через ускладнення від коронавірусу. Перша церемонія інтронізації патріарха Порфирія відбулася наступного дня після його обрання 19 лютого 2021 року в Соборі Архангелів у Белграді.

    Exit mobile version