Бiльше

    Капелан з Черкащини отримав поранення

    Військовий капелан Володимир Педько отримав осколкове поранення від снаряда. Нині він у лікарні, фінансової допомоги не потребує.

    Про це повідомляють на сторінці Капеланської служби Черкаської ТРО, передає ВІККА.

    Бригадний капелан Володимир Педько вже два місяці перебував на передовій разом з Черкаською ТрО. Нещодавно отримав осколкове поранення від снаряда.

    Уламок пройшов крізь бедро ноги на виліт. Священнику вже провели операцію. Тепер його чекає лікування і реабілітація.

    «Слава Богу! Це перші слова які майнули в думці перед криком, що я «300». Бо коли я відчув біль відразу зрозумів — якщо я щось відчуваю, то мої справи не такі вже й погані», — написав на своїй сторінці капелан Володимир Педько.

    Священник додав що фінансової допомоги не потребує, адже усім необхідним в повній мірі забезпечує армія і держава, обов’язок перед якою він виконує.

    Українські капелани ще з 2014 року перебувають на передовій разом з військовими. Вони щодня духовно і психологічно підтримують військових, провадять душпастирську роботу, задовольняють релігійні потреби бійців всіх конфесій, допомагають розвідці, риють окопи, надають медичну допомогу, готують їсти, керують дронами, заряджають зброю, носять боєприпаси, тощо.

    Exit mobile version