Бiльше

    Єрарх, який всім серцем за Україну: архиєпископ УПЦ США Даниїл святкує 50-річний ювілей

    Єрарх УПЦ США (Вселенського Патріархату), архиєпископ Памфлійський Даниїл (Зелінський) 28 вересня відзначає свій 50-річний ювілей.

    Про це йдеться на офіційному сайті УПЦ США.

    Першоєрарх УПЦ США митрополит Антоній, разом з Радою Митрополії, членами Консисторії, духовенством, вірними і студентським корпусом Свято-Софійської духовної семінарії Української Православної Церкви США висловили щирі вітання і запевнили у молитвах архієпископа Даниїла з нагоди його 50-го Дня Народження.

    «Ми дякуємо Всемогутньому Богу за ваше служіння вірним Української Православної Церкви в США.  Нехай Бог дасть вам багато благословенних та здорових років на службі у Божому Винограднику! Многая і Благая Літа!», – йдеться в повідомленні.

    Архієпископ Даниїл багато робить для України. Зокрема він причетний до організації благодійної допомоги наданої УПЦ США українцям у розмірі понад 1 мільйон доларів США.

    Станом на 13 вересня 2022 року Українська Православна Церква США отримала $2,429,504.78 пожертв на благодійну допомогу Україні.

    Від початку війни в Україні УПЦ США працює над тим, щоб доставити критично важливу допомогу тим, хто її найбільше потребує. Через програми та окремі парафіяльні проекти УПЦ США фізично перевезла тонни матеріально-технічних засобів та медикаментів для людей як в Україні, так і для переміщених осіб у сусідніх країнах. У всьому цьому їм допомогає архієпископ Даниїл, який особисто відвідував Україну і роздавав допомогу нужденним українцям.

    Владика Даниїл займає чітку проукраїнську і прохристиянську позицію. Він захищає ненароджених дітей від вбивства і тому закликав і сам брав участь в «Ході за Життя».

    Нагадаємо, що на початку 2022 року, перебуваючи в Україні на запрошення Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Епіфанія – предстоятеля ПЦУ, та приймаючи участь в урочистостях відзначення третьої річниці інтронізації предстоятеля ПЦУ, архієпископ Даниїл взяв участь в акті Канонізації двох святих Православної Церкви України.

    У своїх проповідях владика завжди наголошує, що Голодомор це геноцид українського народу і саме так потрібно називати ці страшні часи, які були в Україні в 1932-33 роках. Також владика не розуміє росіян, які після святкування свята Різдва їхали в Україну вбивати українців. Говорячи війну росії проти України архієпископ Даниїл підкреслював, що добро не може бути переможене злом.

    Тож від імені редакції Духовного Фронту України вітаємо архієпископа Даниїла з Днем народження і бажаємо і надалі звершувати своє служіння на славу Божу і на благо українського народу, який зараз потерпає від загарбників. Зичимо владиці Даниїлу многії і благії літа у доброму здоров’ї.

    Exit mobile version