Понеділок, 7 Жовтня, 2024
Бiльше

    Відбулася зустріч представників ВРЦіРО з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини

    В Офісі Омбудсмена України представники Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій 20 вересня 2022 року зустрілися з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Дмитром Лубінцем.

    Про це повідомляє пресслужба Київської Митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ)

    Сторони обговорили гуманітарні проблеми, пов’язані з повномасштабною російською агресією проти України, зокрема перебування у полоні тисяч наших захисників і захисниць, а також цивільних людей. Було означено шляхи для налагодження постійного діалогу та взаємодії задля розв’язання й вирішення актуальних суспільних питань.

    З благословення Блаженнійшого Митрополита Епіфанія Православну Церкву України на зустрічі представляв секретар Київської Митрополії архієпископ Вишгородський Агапіт.

    Намісник Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря владика Агапіт передав найщиріші вітання від Предстоятеля помісної Української Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Епіфанія та засвідчив підтримку нашої Церкви у протидії російській агресії.

    «Православна Церква України стоятала і надалі стоятиме на тих засадах, які стосуються нашої державності та нашої незалежності. Ми маємо боротися за нашу українську землю і зробити все від нас залежне, щоби вигнати із нашої української землі окупанта. Ми, як Церква, і ви, як українська влада, маємо зробити все, щоби в цей нелегкий час зберегти якомога більше життів наших громадян. Православна Церква України щоденно підносить молитви за перемогу України й кожен із нас робить все від нас залежне, щоби наблизити нашу перемогу», – зокрема сказав архієпископ Агапіт.

    Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій запевнила Дмитра Лубінця у готовності делегувати представників від різних конфесій для постійної взаємодії з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини, адже такий підхід, на переконання Ради Церков, дозволить знаходити відповіді на означені вище та інші питання якісно і задля добра народу України.

     

    Найсвіжіше

    Популярне