Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Румунська Церква передала тисячу рюкзаків для дітей-біженців з України

    29 серпня тисяча дітей біженців з України отримали в дар до нового навчального року шкільні портфелі та канцелярське приладдя за участю низки парафій Румунської Православної Церкви, а також благодійних організацій World Vision Romania та Protoieria Sector 6 Capitală.

    Про це повідомляє basilica.ro.

    Подарунки українським дітям передали під час заходу, організованого при храмі Покрови Пресвятої Богородиці та святого Іоанна Руського у Бухаресті.

    Парафіяльний священник протоієрей Костель Бурлаку сказав, що таким чином Церква намагається полегшити умови життя дітям із сімей українських біженців, які вимушено залишили рідні будинки.

    «Також подарунок українським дітям є полегшенням, адже вони позбавлені радості дитинства та батьківського дому. Хоча вони знаходяться далеко від своїх шкіл, ми вважаємо, що можемо підтримати їх у здобутті якісної освіти. Ми дякуємо нашим партнерам і шістьом парафіям, які фінансово підтримали сьогоднішню акцію», − зазначив священнослужитель.

    Разом із спонсорами фінансову підтримку благодійної акції надали шість парафій Бухареста, які збирали пожертвування на купівлю портфелів та канцтоварів для біженців з України.

    З початку конфлікту в Україні World Vision підтримала понад 150 000 біженців, більшість з яких жінки та діти. У Румунії фонд допоміг приблизно 60 тисячам біженців.

    Фото: basilica.ro
    Фото: basilica.ro
    Exit mobile version