Бiльше

    У Католицькій Церкві заявили, що Папа хотів відбудувати мир, коли назвав Дугіну «невинною жертвою»

    У вівторок, 30 серпня 2022 р., прес-служба Святого Престолу Католицької Церкви поширила комюніке, у якому прокоментувала останні заяви папи щодо війни в Україні. Нагадаємо Франциск заявив, що вбита російська пропагандистка Дугіна це — «невинна жертва війни».

    У РКЦ кажуть, що вислови глави Католицької Церкви сказані з метою «в основному, – це закликати пастирів і вірних до молитви, а всіх людей доброї волі – до солідарності та зусиль, спрямованих на відбудову миру».

    Водночас Святий Престол визнав, що «виникали публічні дискусії щодо політичного значення, присвоюваного таким висловлюванням».

    У Католицькій Церкві просять розуміти вислови Франциска, «як голос, піднесений на захист людського життя та цінностей, пов’язаних з ним, а не як зайняття політичної позиції».

    «Стосовно широкомасштабної війни в Україні, яку розпочала Російська Федерація, виступи Святішого Отця Франциска є чіткими й однозначними в засудженні її як морально несправедливої, неприйнятної, варварської, безумної, огидної та святотатської», – йдеться в заяві.

    Варто зазначити, що відбілення російської пропагандистки, як “невинної жертви”, автоматично дорівнює підтримці політики Кремля, щодо знищення України і тому тут неможливо не зайняти політичну позицію.

    Нагадаємо, посол України у Ватикані розкритикував Франциска за співчуття роспропагандистці Дугіній. Також  член ініціативної групи «Перше грудня» Мирослав Маринович вважає, що папа Франциск має серйозно переглянути всі аспекти своєї «задивленості на москву».

    Exit mobile version