Бiльше

    Московський піп пропагував ворожу ідеологію та збирав у парафіян продукти для окупантів

    На Сумщині судитимуть московського попа, який підтримував “руській мір” та співпрацював з окупантами.

    “Конотопською окружною прокуратурою затверджено обвинувальний акт стосовно настоятеля церкви УПЦ МП в Конотопському районі, який передавав матеріальні ресурси збройним формуванням держави-агресора, а також визнає правомірною збройну агресію російської федерації проти України”, – повідомляє прокуратура Сумщини.


    За даними слідства, впродовж березня цього року під час тимчасової окупації одного із сіл Конотопського району 37-річний священик – прихильник “руського міра” – пропагував ворожу ідеологію, виправдовував дії країни-агресорки в Україні та підтримував окупацію військами рф нашої держави. Крім того, всіляко допомагав ворожій армії, передаючи їй матеріальні ресурси, передає “Експрес”.


    “Священнослужитель збирав у парафіян продукти харчування, які передавав представникам збройних формувань країни-агресорки. Більш того, він надав російським військовим у користування власний автомобіль для переміщення територією села”, – додають у прокуратурі.


    Водночас московський піп у приватних повідомленнях та під час особистого спілкування з односельцями, у тому числі в приміщенні церкви, заперечував факт того, що збройні сили російської федерації здійснюють обстріли цивільної інфраструктури на території України. При цьому він ідеалізував окупантів.


    У липні слідчі повідомили запроданцю про підозру у скоєння злочинів за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу.


    Наразі досудове розслідування завершено і обвинувальний акт скеровано до суду. Прихильнику “руського міра”  загрожує до 170 000 гривень штрафу або від трьох до п’яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна.

    Exit mobile version