Бiльше

    Предстоятель ПЦУ прийняв делегацію дипломатів з Угорщини

    Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 21 липня 2022 року прийняв у своїй резиденції – Митрополичому домі делегацію з Угорщини.

    Про це пише пресслужба Київської Митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ).

    До Предстоятеля помісної Української Православної Церкви завітали заступник міністра закордонних справ та зовнішньої торгівлі Угорщини Левенте Мадяр, генеральний директор угорської служби допомоги Легел Ласло, посол Угорщини Іштван Ійдярто, генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бочкай, президентка Угорської дипломатичної академії др. Пачаї Томашич Оршоля, керівник апарату заступника міністра закордонних справ Брашай Атілла, координатор угорської служби допомоги Іштван Петрушка та радник заступника міністра закордонних справ Хілліер Лілла.

    У зустрічі також взяли участь заступник голови Управління зовнішніх церковних зав’язків архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій та намісник Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря архієпископ Вишгородський Агапіт.

    Під час спілкування йшлося про триваючий повномасштабний російський напад на Україну, гуманітарні проєкти, які Угорщина втілює в нашій державі, роль Церкви в житті суспільства та інші актуальні питання.

    Також Його Блаженство подякував угорській стороні за вже надані гуманітарні вантажі, які розповсюджувалися через єпархії ПЦУ та висловив сподівання на продовження плідної співпраці.

    «Ми хочемо бути частиною вільної європейської спільноти, зберігаючи при цьому власну ідентичність. За це прагнення ми щодня платимо велику ціну – від російської агресії гинуть найкращі сини та дочки України, в тому числі мирні мешканці і навіть діти. Морально ми вже перемогли, бо навколо допомоги нам консолідується увесь цивілізований світ. Переконаний, що з Божою допомогою ми неодмінно досягнемо остаточної перемоги й справедливого миру», – сказав Митрополит Епіфаній.

    Exit mobile version