П’ятниця, 24 Травня, 2024
Бiльше

    Священник УПЦ МП закликав завдати повторного удару по Вінниці

    Священник УПЦ МП Геннадій Шкіль, який зараз перебуває на тимчасово окупованій Херсонщині у своєму Телеграм-каналі зробив репост запису російських пропагандистів, які закликають завдати повторного удару по Вінниці.

    У записі, який запостив Шкіль, російські пропагандисти переконують, що рашисти нібито стріляли по іноземних і українським військовим в будинку офіцерів, а не по мирному населенню і дітях.

    «Вони зібралися виробляти плани бою. Тобто – це був на той момент центр прийняття рішень! За такими центрами та штабами наносяться та завдаватимуться удари», – виправдовуються рашисти, яких поширив Шкіль.

    У наступному дописі Шкіль пояснює, що хоче закликати всіх людей бути подалі від військових об’єктів.

    Таким чином священник УПЦ МП підтримує обстріли мирних жителів рашистами і впевнений, що вони стріляють не по цивільному населенню, а по «військовим об’єктам», як про це переконує російська пропаганда.

    Священник УПЦ МП, який має виконувати заповіді «не бреши», на ділі займається брехливою пропагандою на користь загарбника і навмисне змінює акцент із вбивств дітей і жінок росіянами, на українських військових.

    Скріншот із сторінки Шкіля

    Трагедія у Вінниці

    Нагадаємо, 14 липня росіяни вдарили по центру Вінниці крилатими ракетами “Калібр”. За даними ДСНС на 16 липня, загинули 24 людини, троє з них – діти, звернулися за допомогою 197 осіб. Внаслідок ракетного удару по Вінниці постраждав храм УПЦ МП.

    Митрополит Донецький і Маріупольський ПЦУ Сергій впевнений, що за це прийде відплата окупантам.

    У день трагедії митрополит ПЦУ Симеон помолився за убієнними у Вінниці.

    Також митрополит ПЦУ Олександр (Драбинко) висловив співчуття у зв’язку з трагедією у Вінниці.

    «Всього внаслідок обстрілу пошкоджено та зруйновано 55 багатоквартирних та приватних житлових будинків, 40 автомобілів та два трамваї», – йдеться в повідомленні ДСНС.

    Священник УПЦ МП Геннадій Шкіль вже не вперше працює на росію

    В Херсоні Геннадій Шкіль відспівав колаборанта Савлученка, якого ліквідували партизани. Шкіль вітав російських загарбників в окупованому Херсоні на «дні побєди». Крім цього Шкіль оприлюднив донос на священників УПЦ на окупованій Херсонщині.

    Геннадій Шкіль у червні розповідав у Москві, як «нормалізується життя» із загарбниками і про «братні народи».

    У травні Шкіль звинуватив ЗСУ в обстрілах мирних жителів.

    Exit mobile version