Бiльше

    Відбувся візит архієрея ПЦУ до парафії с. Звірів, яка приєдналась до ПЦУ

    Єрарх ПЦУ, митрополит Луцький і Волинський Михаїл уперше очолив Божественну літургію в парафії Воскресіння Господнього села Звірів Луцького районного деканату.

    У третю неділю після П’ятдесятниці разом із високопреосвященним молилися: декан Свято-Успенського округу протоієрей Андрій Мовчанюк, настоятель священник Андрій Синчина, інше духовенство. Благословенними грамотами владика нагородив активних парафіян, повідомляє пресслужба Волинської єпархії ПЦУ.

    Воскресенська дерев’яна церква заснована, ймовірно, в ХІХ ст. Біля храму прибудована триярусна дзвіниця. У XVІ ст. селом Звірів (у документах зустрічається інша назва – Звіріво) володіла фундаторка Почаївської лаври Анна Гойська.

    У квітні цього року православна громада, яка об’єднує вірних в селах Звірів, Олександрія і Новокотів, вийшла з юрисдикції московського патріархату й возз’єдналася з Православною церквою України. На загальних зборах парафії майже всі підтримали таку пропозицію. Тодішній настоятель, на жаль, вирішив зберегти вірність російській церкві, тож нині він тут уже не служить.

    Exit mobile version