Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Зеленський – церковним лідерам країн: Як християни можуть мовчати та не засуджувати Кіріла?

    Президент Володимир Зеленський дивується, чому церковні лідери в Німеччині та інших країнах не засуджують главу Російської православної церкви патріарха Кіріла, який активно підтримує повномасштабну війну Росії проти України.

    Про своє ставлення до цієї теми він розповів німецькому виданню Die Zeit у відповідь на питання “Чи очікуєте ви більш чіткого сигналу проти нього від німецьких церков?”, повідомляє “Ліга”.

    Глава держави навів приклад, коли минулого тижня російські окупанти обстріляли одну з православних святинь — Святогірський монастир на Донеччині, внаслідок чого там згорів скит.

    “І це не перша святиня в Україні, зруйнована Росією. Якщо релігійний лідер благословляє такі злочини та вбивства людей, то чому інші церковні лідери не засуджують його? Як християни можуть мовчати?”, – поставив Зеленський запитання.

    Він знову закликав міжнародних партнерів до більш активної участі та допомоги, враховуючи збільшення постачання зброї: “Путін ненавидить ідею вільної та єдиної Європи, і ми протистоїмо цьому. Тож кажіть, що хочете і як хочете, але допоможіть нам. Будь ласка”.

    За його словами, “було б фатально, якби війна в Україні стала нормою” для світової спільноти.

    “Буде мудрішим, якщо всі в Європі допоможуть нам зараз, щоб потім нам не довелося захищати інші народи. <…> Комусь моя вимога може здатися бігом по колу, але я маю повторювати це знову і знову: нам потрібна сучасна зброя. Нам потрібна підтримка, щоб вижити та перемогти. І чим менш охоче наші партнери допомагатимуть нам зброєю, тим довше триватиме ця війна і тим більше людей загине”, – підсумував Зеленський.

    Exit mobile version