Бiльше

    Після окупації Лиману, обстріляні храми відвідав митрополит УПЦ МП Митрофан (Нікітін)

    30 травня 2022 року митрополит УПЦ МП, прихильник московського патріарха Митрофан (Нікітін) відвідав Покровський жіночий монастир, чотири храми у місті Лиман (нещодавно окупований загарбниками) та церкву у селі Ставки Донецької області, які постраждали «в результаті бойових дій».

    Відео з місця руйнувань опублікували на YouTube-каналі Горлівської єпархії УПЦ МП, без зазначення причетності російських військ до руйнувань храмів.

    Значних руйнувань зазнав храм в ім’я Феодосія Чернігівського у селі Ставки. Зруйновано стіну храму, вибито вікна, частково знищено внутрішнє оздоблення. Постраждали також приміщення недільної школи та прихрамова територія.

    Сильно постраждав і храм-хрестильня в ім’я святого рівноапостольного князя Володимира в Петропавлівській парафії міста Лиман. Частково зруйновано купол, дах, пошкоджено внутрішнє оздоблення, постраждала прихрамова територія.

    Нагадаємо, у Лимані родина місцевого священника «УПЦ» МП зустрічала з хлібом-сіллю російських окупантів. Кілька днів тому Лиман залишили сили ЗСУ, щоб перегрупуватись на укріплені позиції.

    Exit mobile version