Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Верхівка російської церкви – бездушні люди , – релігійний експерт

    Автор: релігієзнавець Сергій Чапнін.

    У коментарі митрополита Іларіона після позачергового засідання Синоду РПЦ 29 травня звучить одна головна думка:

    Нашу московську владу над Церквою України ніхто й ніколи не може поставити під сумнів. Наша влада вічна та абсолютна. Що б Росія не робила, скільки храмів російська армія в Україні не руйнувала, скільки б людей російська армія не вбивала – УПЦ прикута ланцюгом до Московського патріархату. Не сіпайтеся, браття-українці, ми міцно тримаємо повідець у своїх руках.

    Іларіон Алфєєв цитує досить нахабну заяву Синоду РПЦ про «жаль у зв’язку з тим, що у ряді єпархій Української Православної Церкви припиняється поминання Патріарха Московського та всієї Русі».

    Тут йому було б доречно прокоментувати рішення Собору УПЦ про незгоду з позицією патріарха Кіріла щодо війни, але цей пункт синодали в Москві вважали несуттєвим і вирішили його просто не згадувати.

    У цілому нині московське рішення – це прямо сформульована загроза митрополиту Онуфрію.

    Моспатріархія вміє говорити лише з однієї позиції – позиції сили. Подивимося, хто в Україні злякається цих загроз і здригнеться.

    Я дуже сподіваюся, що для самого митрополита Онуфрія коментар Алфєєва буде ще одним підтвердженням, що Собор прийняв правильні рішення та зворотного шляху в МП уже немає.

    Іларіон знову і знову демонструє, що найвищий єпископат РПЦ – це абсолютно безсердечні люди. Вони позбавлені співчуття та співстраждання, їх турбує влада. Саме жадоба влади лежить в основі того культу, який вони сповідують.

    Exit mobile version