Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    У Німеччині порушують справи через схвалення війни в Україні

    Правоохоронні органи Німеччині порушили близько 140 справ через випадки підтримки російської агресії проти України, значна частина цих порушень пов’язана із використанням літери “Z”, за допомогою якої маркується російська військова техніка, що бере участь у боях проти ЗСУ.

    Про це повідомили у відповідь на запит редакційної мережі Німеччини до Міністерств внутрішніх справ та юстиції, а також до державних управлінь карного розшуку федеральних земель. Справи належать до періоду із 24 лютого — дня, коли Росія напала на Україну, передає Суспільне.

    “Порушення часто пов’язані із застосуванням символу Z, використовуваного, серед іншого, російською армією для позначення своїх танків та транспортних засобів. Цей знак також використовується за межами зони бойових дій, щоб символізувати підтримку російської війни в Україні”, — зазначає видання.

    У деяких федеральних землях Німеччини, включно із Нижньою Саксонією, Баварією та Берліном, публічне використання символу, наприклад, на демонстраціях, є караним правопорушенням. Підставою цього є пункт 140 номер два Кримінального кодексу країни.

    Відповідно до цього карається поведінка, яка розуміється як публічне схвалення агресивних воєн і здатна порушити суспільний лад.

    Нагадаємо, у німецькому уряді переконані, що постачання зброї Україні за міжнародним правом не робить Німеччину стороною конфлікту.

    Exit mobile version