Бiльше

    Добрі знаки: у Чернігівському соборі ПЦУ фіксують масові випадки мироточення ікон

    У Чернігові у Катерининському кафедральному соборі Православної Церкви України замироточили щонайменше чотири ікони, що підтвердив настоятель храму, секретар єпархіального управління отець Роман Кіник. Замироточила єдина ікона Божої Матері, на якій Богородиця усміхається – це добрий знак.

    Про це у себе на Фейсбуці написав редактор Голосу України Василь Чепурний з посиланням на слова священника ПЦУ отця Романа Кіника.

    “Щоправда, він дивується, чому зараз цьому надають такого виняткового значення, адже ікона св. Меркурія Бригинського на його раці мироточить уже три місяці. А зараз краплі мира з’явилися на Троїцько–Іллінській іконі, на копії Дубенської ікони (навіть на літографії, тобто на папері – така іконка у вівтарі) і на іконі Вифлеємської Божої Матері. До речі, це єдина ікона, на якій Мати Божа посміхається. Тож ці знаки треба розцінювати, як добрі знаки, як свідчення, що Бог з нами – каже отець Роман, який не покидає ні свого храму, ні своєї пастви”, – зазначив журналіст.

    Василь Чепурний уточнив, що це не єдині випадки мироточіння ікон у Чернігові.

    В єпархіальному управлінні ПЦУ є домова церква св. Феодосія Чернігівського, де ікони намальовані на звичайному ДСП – вони також мироточать, як, скажімо, ікона св. Антонія Печерського.

    “Краплі пахучого мира виступили на очах і губах святого” – уточнює о.Роман.

    Нагадаємо, раніше замироточила ікона в храмі ПЦУ в селі Ременів на Львівщині.

    Exit mobile version