Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Очільник російської Спілки офіцерів “Альфи”: Війна з Україною розірве Росію зсередини

    Ще один високопоставлений російський військовий виступив проти можливої ​​війни з Україною – за його словами, це розірве Росію зсередини.

    Таку думку висловив підполковник ФСБ, президент російської Спілки “Офіцери групи Альфа” Алєксєй Філатов, повідомляє “Хартия’97”.

    “Коли зустрічаємося з друзями – і з ветеранами, і з цивільними – ми рідко не заговорюємо про війну. Чи є передумови? Чи можлива? Чи буде? У мене немає жодного знайомого, який хотів би військових дій і вважав би, що це добре А якщо вже мова про ймовірність протистояння з Україною, то тут двох думок бути не може: силового зіткнення, навіть найменшого, необхідно уникати”, – пише він.

    Філатов зазначає, що справа не в санкціях, які можуть наслідувати. Санкції, за його словами, – річ неприємна, але переносима. “Війна між братами розірве нашу країну зсередини. Цього допустити не можна. У цьому впевнений і я, і всі мої колеги, з ким ми це обговорювали”, – написав підполковник ФСБ.

    Він згадав відкрите антивоєнне звернення НКО “Загальноросійські офіцерські збори” до президента РФ Владіміра Путіна, одним із підписантів якого став авторитетний у силових колах генерал-полковник у відставці Лєонід Івашов і те, що його також підтримав генерал-майор КГБ у відставці Євгєній Савостьянов, який у 1991-1994 роках був начальником управління КГБ по Москві та Московській області.

    Філатов підкреслив, що і Івашов, і Севастьянов, і багато хто з підписантів – це люди, чия вага, коло спілкування та авторитет є великим серед і силовиків, і цивільних. Вони говорять від імені тих, кого політологи називають “елітними групами” та від значної частини російського офіцерства.

    Він пише, що у питанні можливого нападу на Україну, єдності в Росії немає не тільки в громадянському суспільстві, але й розкол у поглядах намічається і серед еліт.

    “А це куди небезпечніше за санкції та зовнішні загрози. І це чіткий сигнал, що внутрішня та зовнішня політика нашої країни вимагає “інвентаризації”, – резюмував Алєксєй Філатов.

    Раніше у зверненні Загальноросійських офіцерських зборів до президента та громадян РФ, автором якого став його голова генерал-полковник Лєонід Івашов, президента РФ Владіміра Путіна офіцери закликали піти у відставку.

    Exit mobile version