Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    «Він полюбив прокляття». Речник ПЦУ адресував Путіну Псалом із Біблії

    Речник Православної Церкви України архієпископ Чернігівський Євстратій (Зоря)  опублікував фото президента Росії Владіміра Путіним з віршами 108 Псалма із Біблії: «Він полюбив прокляття, воно і прийде на нього; не побажав благословення, — і воно одійшло від нього. Нехай він одягнеться в прокляття, наче в одежу, і нехай увійде воно, як вода, в утробу його і, як олива, в кості його;».

    У Псалмі також є побажання смерті самому злочинцю і його нащадкам, а пам’ять про нього має зникнути: «Нехай дні його будуть короткими і достоїнство його перейме інший. Діти його хай будуть сиротами і дружина його — вдовою. Будуть вони блукати та просити хліба і будуть вигнані із домів їх. Хай позичкодавець його забере в нього все, і чужі розтягнуть добро його. Хай не буде йому заступника, і ніхто не приголубить сиріт його; нехай згинуть усі нащадки його, і вже в наступному поколінні ніхто не згадає й імені його».

    Крім цього, президент РФ, який винен у вбивстві тисячі українців через військову агресію щодо України, має бути осудженим.

    «Постав над ним нечестивого, і диявол нехай стане праворуч нього. Коли стане на суд, хай він вийде осудженим, і молитва його буде йому за гріх…за те, що не виявив він милости, а переслідував людину бідну, беззахисну, засмучену серцем, щоб убити її», — йдеться у псалмі, цитованому архієпископом Євстратієм.

    Раніше речник ПЦУ звернув увагу на те, як в РПЦвУ не помічають російської загрози. Він вважає, що Путінська імперська модель приречена, бо звернена в минуле.

    Також у ЗМІ РПЦвУ виправдовувались, що гроші Путіна Польській Церкві — це не хабар, а «притягнуті за вуха припущення».

    Exit mobile version