Бiльше

    Філія Моспатріархату в Україні доставила допомогу розкольникам РПЦ в Африці вагою 64 кілограми

    Філія Російської православної церкви в Україні (так звана УПЦ МП) допомагає Московському патріархату в Африці. Скандально відомий митрополит РПЦ в Запоріжжі Лука (Коваленко) доставив допомогу розкольникам – екзархату РПЦ в Африці. Йдеться про священників, які нібито перейшли до Моспатріархату у Танзанії. Лука передав церковне начиння та вбрання. Облачення, що пожертвуване духовенством РПЦвУ,  складає обсяг загальною вагою 64 кілограми.

    Про це повідомив у Телеграм представник Запорізької єпархії РПЦвУ Геннадій Єлін.

    На фото Коваленко позує з африканським кліриком, під час особистої поїздки до Африки, для підтримки розкольницької діяльності РПЦ.

    «Лука доставив допомогу православним братам-священнослужителям, клірикам Африканського екзархату РПЦ», – йдеться в повідомленні РПЦвУ

    Своєї чергою, так званий патріарший екзарх РПЦ в Африці митрополит Леонід (Горбачов) подякував єпархії РПЦ в Україні за підтримку Московського патріархату в Африці.

    Нагадаємо, богослов Кирило Говорун назвав «Африканський екзархат» – абсолютно віртуальним. Також Александрійський патріарх заявив, що Африці не потрібні захисники та самозвані рятівники. Окрім цього, митрополит Камеруну Григорій підтвердив, що усі єпископи Александрійської Церкви підтримують визнання ПЦУ.

    Exit mobile version