Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Капелани ПЦУ привітали із Різдвом військовослужбовців і благословили їм вечерю

    Капелан 169-го Навчального центру “Десна” Олександр Шкумат разом з військово-церковним хором привітали військовослужбовців із Різдвом Христовим.

    Для строковиків заспівали тропар свята, різдвяні колядки та привітання. А працівники їдальні приготували для військовиків традиційну кутю, повідомляє фейсбук сторінка навчального центру “Десна”.

    Також у військовій частині 3008 Свята вечеря розпочалася із молитви, привітання командування, запалення на столах різдвяних свічок та благословення пісних страв, які приготували кухарі, повідомляє пресслужба в\ч.

    Військовий капелан Православної Церкви України розповів солдатам строкової служби про історію Різдва та зачитав різдвяне послання від Блаженного Митрополита Епіфанія.

    Окрім смачного святкового столу, солдати строкової служби підготували для своїх товаришів святковий вертеп та виконали різдвяні колядки. Гвардійці відчули справжній домашній затишок, вітали один одного, смакуючи святкову кутю.

    «Святкування Різдва Христового пройшло у теплій атмосфері, дотримуючись усіх традицій свята. Молитва та Свята вечеря нагадали про рідний дім та розігріла усім нам апетит.Перебуваючи у стінах військової частини, навіть не відчув себе далеко від дому», – поділився враженнями солдат Олександр Дідух.

    Капелан ПЦУ Олександр Вронський спільно із іншими священниками заколядував  нашим військовим 204-ї бригади тактичної авіації і привітав їх з Різдвом Христовим. Колядки опубліковані на сторінці капелана у Фейсбуці.

    Exit mobile version