Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Віце-спікер Держдуми РФ запропонував винести тіло Лєніна з Мавзолею

    В Росії вкотре прозвучав заклик прибрати меморіальний цвинтар з Красної площі, а тіло Владіміра Лєніна винести з мавзолею для поховання. Цього разу таку думку озвучив віце-спікер Держдуми РФ Боріс Чєрнишов.

    “Цей цвинтар, де лежать люди, і один з цих людей навіть не лежить згідно всім нормам, навіть просто моралі. Я кажу про Лєніна. Давно вже Красная площа повинна бути звільненою від цього комплексу поховань”, – цитує “Вечерняя Москва” слова депутата.

    На думку можновладця, настав час “знайти спокій з усіма атрибутами” виставленому в мавзолеї Владіміру Лєніну і похованому біля кремлівської стіни тирану Іосіфу Сталіну.

    Видання інформує, що зараз за мавзолеєм біля кремлівської стіни функціонує некрополь, де поховані Сталін, Леонід Брєжнєв, Міхаіл Калінін, Семьон Будьонний та Климент Ворошилов.

    Своєю чергою, “Духовний фронт” нагадує, що у Росії вирішується питання проведення всенародного опитування щодо винесення тіла “вождя світового пролетаріату” Владіміра Лєніна з мавзолею. Зазначене опитування може стати тестуванням системи електронного голосування.

    Також, у жовтні 2020 року в Російській православній церкві недвозначно заявляли про те, що рано чи пізно тіло вождя буде захоронено.

    Exit mobile version