Вівторок, 21 Травня, 2024
Бiльше

    Сербський патріархат прямо вказав, що визнає РПЦвУ лише як невід’ємну частину Московського патріархату, – релігійний експерт

    Офіційний сайт Російської православної церкви в Україні (так званої УПЦ МП) опублікував новину під заголовком “Визнаємо лише одну канонічну Церкву в Україні — УПЦ на чолі з Блаженнішим Онуфрієм”. Заголовком послужили слова з вітального слова Сербського патріарха Порфирія в адресу учасників сьогоднішньої конференції РПЦвУ.

    Публікацію негайно підхопили проросійські ресурси. Поширюючи вказане повідомлення, медіа-ресурси “русского міра” прагнуть нав’язати думку про підтримку і визнання “УПЦ МП” (РПЦвУ), як самостійної, чи навіть автокефальної, з боку Сербської православної церкви.

    Релігійний експерт Олександр Єфременко звернув увагу на суттєву деталь у зверненні Сербського патріарха Порфирія, яка розкриває суть справжнього ставлення Сербської Церкви до РПЦвУ, і яку свідомо оминули увагою піарники Московського патріархату.

    “Пропагандисти РПЦвУ свідомо обрізали вислів патріарха Порфірія. Закінчення його фрази звучить так: “Древнейшую часть великого Московского патриархата, истоки которого в благодатных водах купели киевского крещения”. Ці слова чітко чутно на відеотрансляції конференції. Це означає, що Сербська Церква, хоча і позитивно ставиться до “УПЦ”, проте визнає її лише як частину Московського патріархату, а не самостійну Церкву. Так само, як і всі інші Помісні Церкви”, – пише Єфременко у Фейсбук.

    “То ж чому єрархи РПЦвУ досі ображаються, коли їх називають частиною РПЦ, і виступають проти законів про відображення цієї вказівки у своїй назві?”, – ставить цілком логічне питання експерт.

    Exit mobile version