Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ освятив на Київщині новозбудований Свято-Троїцький храм

    Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній 30 жовтня 2021 року звершив у Баришівці, що на Київщині, освячення престолу та Свято-Троїцького храму і першу Божественну літургію у ньому.

    Предстоятелю Помісної Української Православної Церкви співслужили архієпископ Вишгородський Агапіт, настоятель храму протоєрей Михаїл Сливчук та численне запрошене духовенство, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Після прочитання Євангелія митрополит Епіфаній виголосив першосвятительське слово проповіді.

    «Щоби постав цей дім Божий було пройдено нелегкий шлях, бо супротивники прагнули завадити його побудові. Проте ми вірили та молилися і ось Господь дав відповідь на наші прохання. Сьогодні ми цей дім передаємо Богові, у якому Він буде невидимо перебувати Своєю благодаттю і укріплюватиме наші духовні й тілесні сили. Але для цього ми маємо віддавати Господу частку наших зусиль і часу, який проводитимемо у молитві, Таїнствах та справах милосердя. Адже хоч Бог самодостатній і не потребує від нас нічого, однак це необхідне нам самим. Оскільки, якщо ми щось віддаємо Богові, то отримаємо від Нього сторицею», – зазначив Блаженнійший владика.

    «З допомогою Божою ми здатні перемагати гріх і зло, які панують у світі й ті виклики, що випали на долю нашого народу. Тож цінуймо великий дар даний Господом для нашого вдосконалення і духовного зростання – нашу єдину помісну Українську Православну Церкву», – підсумував Предстоятель.

    Згодом за богослужінням лунали прохання за українських воїнів та всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії).

    На завершення урочистого богослужіння Його Блаженство ще раз звернувся до громади й відзначив настоятеля протоієрея Михаїла Сливчука орденом архістратига Божого Михаїла 1 ступеня.

    Високих церковних нагород також були удостоєні меценати й благодійники храму.

    Exit mobile version